Salaojitus

Kunnollinen salaojitus on joka torpan maanalainen vakuutus. 

Ota yhteyttä ›

Salaojat Turkuun ja lähikuntiin

Kaikentyyppisen maanrakennustyön erikoisosaaja Tasarakennus toteuttaa salaojaremontit sekä uudet salaojat Turkuun ja sen lähitienoille vuosikymmenten kokemuksen kerryttämällä vankalla ammattitaidolla. Palvelemme niin rakennusliikkeitä, taloyhtiöitä, kuntia ja kaupunkeja kuin yksityisiäkin.

Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun, joka kattaa kaikki salaojaprojektin vaiheet aina suunnittelusta toteutukseen. Mitään ei jätetä puolitiehen: Esimerkiksi sokkelia auki kaivettaessa saattaa paljastua erilaisia vaurioita, jotka korjaamme saman tien. Fiksaamme mm. raudoitteet pinnasta, ruosteen, rapaumat tai kolot. Ja jos maalipinta on parhaat päivänsä nähnyt, sudimme sen samalla uuteen uskoon.

Nykyaikaisella, laadukkaalla kalustolla operoiva ammattitaitoinen henkilöstömme takaa onnistuneen toteutuksen kohteesta riippumatta. Ota yhteyttä, laitamme salaojat kerralla kuntoon!

Kysy lisää

Miksi salaojat kannattaa kunnostaa?

Salaojan tarkoituksena on ohjata maan kapillaarinen eli ylöspäin nouseva kosteus ja maan pinnalla kulkeva vesi hallitusti poispäin rakennuksen perustuksista. Salaojajärjestelmä koostuu salaojaputkista, tarkastus- ja kokoojakaivoista sekä poistoputkesta. Pinnankallistuksilla, rännien putkituksilla ja sadevesikouruilla ohjataan sadevedet pois sokkelin vierestä. Sadevesien hallittu käsittely liittyy olennaisesti toimivaan rakennuksen kuivanapitoon.

Rikkoutunut tai puuttuva salaojajärjestelmä voi aiheuttaa monia rakenteellisia ja pahimmassa tapauksessa terveydellisiä haittoja: 

 • Kellaritaso ja perustukset voivat kostua, mikä aiheuttaa alapohjan rakenteisiin sekä seiniin kosteusvaurioita.
 • Sokkeli voi vaurioitua.
 • Kosteusvauriot aiheuttavat home- ja mikrobihaittoja.
 • Kosteusvaurioit huonontavat rakennuksen sisäilmaa sekä lisäävät hajuhaittoja.
 • Huonosti toimiva salaojitus voi johtaa myös pihan maaperän eroosioon, joka voi vaikuttaa maisemointiin ja kasvillisuuteen.
Pyydä tarjous

Näin salaojaremontti etenee

1. Tarpeen määrittely ja kuntokartoitus 

 • Salaojille tehdään kuntokartoitus/-tutkimus, mikä käytännössä tarkoittaa putkistokuvausta ja koekuopan kaivuuta.
 • Havainnot vanhan putkiston tilasta ja mahdollisista ongelmista sekä sokkelirakenteen kosteusrasituksesta.
  • Usein löydökset tukevat tilaajan omia havaintoja esimerkiksi huonosta sisäilmasta.

2. Suunnitelman ja tarjouksen tekeminen 

 • Tutkimuksen / päätöksen jälkeen teemme suunnitelman työlle, tai jos suunnitelma on jo olemassa, tehdään työstä suoraan tarjous.
 • Sovitaan mahdollisesta tonttivesijohtojen ja viemäreiden uusimisesta yksityisellä puolella.

3. Työn aloittaminen 

 • Saavumme toteuttamaan salaojaremontin yhdessä sovittuna ajankohtana.
Ota yhteyttä

Lisähuomiota salaojituksesta

Lisätoimenpiteet yksityisellä puolella

 • Tarvittaessa uusitaan tonttivesijohto ja viemärit samalla kertaa.
 • Tarvittaessa myös hulevesijärjestelmän uusiminen.
 • Vanhat salaojat uusitaan osittain tai kokonaan ja liitetään uuteen hulevesijärjestelmään.
 • Huomioithan, että salaojavesien johtaminen jätevesiviemäriin on kiellettyä, ellei kunnalla ole alueella hulevesilinjaa.

Lisätoimenpiteet taloyhtiöpuolella

 • Usein myös rännilinjat saneerataan.
 • Uusitaan tarvittaessa tonttiviemärit ja vähintään tontin puolen sadevesilinjat.

Pelkkä kartoituskuvaus

 • Huomioithan, että pelkästään kartoitusmielessä tehtävä kuvaus on erikseen laskutettava palvelu.
Ota yhteyttä

Innovatiiviset ratkaisut salaojitukseen

Salaojittavat eristyslevyt vaihtoehtona

Perinteiselle sepelirakenteelle eli patolevy-salaoja-sepeli -ratkaisulle on olemassa vaihtoehto salaojittavien eristyslevyjen muodossa. Käytössämme ovat seuraavat laatumerkit: 

Levyillä saadaan sokkelin pystyroutaeristys ja salaojittava kerros samalla rakenteella/tuotteella tehtyä. Tällä säästetään kaivuumassojen poisviennissä, ja täytössä pystytään hyödyntämään vanhaa kaivuumaata. Levyt ovat hengittävyydeltään parempia kiinteistön rakenteelle. Olemme toteuttaneet lukuisia kohteita käyttämällä nimenomaan salaojittavia eristyslevyjä.

Kysy lisää

Kevennysmateriaalit päihittävät painumaongelmat

Kohteissa, joissa maan painuminen tai huonosti kantava maapohja on ongelmana, voidaan salaojituksen yhteydessä toteuttaa myös erilaiset maanpainumaa pienentävät kevennysrakenteet. Yleisimmät kevennysmateriaalit ovat vaahtolasimurske sekä Leca-sora.

Kustannuksiltaan kevennysmateriaalit ovat kalliimpia verrattuna perinteiseen salaojasepeliratkaisuun, mutta tarjoavat kevennyksen lisäksi myös muita etuja. Kevennysmateriaaleilla saadaan toteutettua sokkelin pystyroutaeristys (vaakaroutaeristys, jos kevennysrakenne toteutetaan riittävän leveänä ja paksuna rakenteena) ja salaojittava kerros samalla rakenteella / tuotteella.

Kysy lisää

Jätä soittopyyntö

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita